29 Haziran 2014 Pazar

EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ


Hayırlı ramazanlar olsun herkeseee.Yoğun bi hafta sonunun ardından yine burdayım:) Cuma akşamı iş çıkışı abloşuma gittim orda kaldım,cumartesi günü biiirsürü iş halladerek iftara kayınvalidemlere yetiştim.İlk sahurumu abloşta ilk iftarımı kayınvalidemde yaptım:) Pazar da öğlene kadar uyuyarak bütün yorgunluğumu attım.Allahııımm pazar uykusu gibisi var mı yaa:) E o kadar uykudan sonra enerji yüklemesi oldu bende tabi harcamam lazım.Diğer abloşumla avm ye gittik:) Tabi hiiiçbişeycik bulamadık kafamıza göre.İftarımızı da TBMM Bahçe Restaurantta yaptık.Feci mi feci doydum:) sanırım o kadar kişi arasında ıspanak kavurma yiyen biri olarak tarihe geçmişimdir:) Ete üniversitede alışırsın dediler alışamadım,evlenince alışırsın dediler yok hala alışmış değilim var mı sebze gibisi:) Neyse amma uzattım ramazan pidesi tarifine geçelim bakalım:)

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı (oda sıcaklığında) tereyağ (olmasa da olur)
2 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı kuru maya
aldığı kadar un

Üzeri için:
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Susam veya Çörek otu ya da her ikisi birden:)
ev yapımı pide


Yapılışı:
Tüm sıvı malzemeleri ısıtıp bir kaba alın.Azar azar unu ve mayayı ekleyin ve yoğurun.Hafifi ele yapışan bi kıvamda olana kadar un ekleyin.Hazırladığınız hamuru ılık bir ortamda mayalanmak üzere bekletin. 2 katı kadar kabarsın.Mayalanan hamuru iki parçaya bölün ve merdaneyle açın.Tahta kaşığın sapı ile baklava deseni verin.Hazırladığımız harcı üzerine sürün.Mayalanması için 15 dk daha bekletin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ohh mis :) Afiyet olsun


pide nasıl yapılır


Not: Tarif Şükran Kaymak 'tan alınmıştır.


4 yorum: