Mutfakta işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler için iki dk. nızı ayırıp okuyunuz:)
1)Kahvenizin köpük köpük ve lezzetli olmasını istiyorsanız buz gibi suyla ve kısık ateşte pişirin:)
2)Kekin kabarması için malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin ve yumurta ile şekeri iyi çırpın.
3)Pilavınızın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız pişme esnasında incecik bir limon dilimi ekleyin
4) Yemeğin taşmaması için tencerenin ağzına zeytinyağı sürün.
5)Makarnanızın hafif ve lezzetli olması için haşlarken içine biraz süt ekleyin.
6)Soğanların kararmaması için kavururken üzerine biraz un serpin.
7)Soğan soyarken gözlerinizin yanmaması için soğanların üzerine sirke serpin.
8)Kuru fasülyenin pişerken dağılmaması için tuz,salça ya da domatesi fasülye yarı piştikten sonra ekleyin.
9)Etin yumuşacık olması için pişmeden limon suyuna bulayıp bekletin.
Pişmiş aşa soğuk su katmıyoruz buda benden olsun 😛
YanıtlaSilhehehe bilmeyenlere duyurulur dimi:)))))
SilIveetttt, 😉
YanıtlaSilİlginç :) deneyeceğim hepsini çok yararlı bi post olmuş gerçekten.
YanıtlaSilDeneyince paylaşırsınız artık bizimle:)
YanıtlaSil