17 Haziran 2014 Salı

PRATİK MUTFAK ÖNERİLERİ

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler için iki dk. nızı ayırıp okuyunuz:)

1)Kahvenizin köpük köpük ve lezzetli olmasını istiyorsanız buz gibi suyla ve kısık ateşte pişirin:)

köpüklü kahve


2)Kekin kabarması için malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin ve yumurta ile şekeri iyi çırpın.
kabarmış kek


3)Pilavınızın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız pişme esnasında incecik bir limon dilimi ekleyin
pilavın püf noktası


4) Yemeğin taşmaması için tencerenin ağzına zeytinyağı sürün.

5)Makarnanızın hafif ve lezzetli olması için haşlarken içine biraz süt ekleyin.

6)Soğanların kararmaması için kavururken üzerine biraz un serpin.

7)Soğan soyarken gözlerinizin yanmaması için soğanların üzerine sirke serpin.

8)Kuru fasülyenin pişerken dağılmaması için tuz,salça ya da domatesi fasülye yarı piştikten sonra ekleyin.
kuru fasülyenin püf noktası


9)Etin yumuşacık olması için pişmeden limon suyuna bulayıp bekletin.

5 yorum:

  1. Pişmiş aşa soğuk su katmıyoruz buda benden olsun 😛

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehehe bilmeyenlere duyurulur dimi:)))))

      Sil
  2. İlginç :) deneyeceğim hepsini çok yararlı bi post olmuş gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. Deneyince paylaşırsınız artık bizimle:)

    YanıtlaSil