20 Ağustos 2014 Çarşamba

AVOKADO MASKESİ YAPTIMM:)

Günaydıııın:)

Dün öğle arası yiyecek bişeyler almaya çıkmışken pazarda tanesi 1 liraya avokado görünce hemen aldım iki tane.Yumuşak oldukları için ucuz tabi e bana da yumuşak lazımdı zaten iyi oldu.İzindeyken Zahide YETİŞ'in programında görmüştüm.Avokado maskesini anlatıyordu İbrahim Saraçoğlu.Ama öyle bir anlatıyor ki bi an bunu sürsem tenim bir kaymağa dönecek heralde dedim:) Neyse dün gece de kocişe Aynısefa bitkisini aldırıp gece birde maske yaptım:):) 
Malzemeler: 1 adet yumuşamış avokado
                    1-2 tutam aynısefa bitkisi
                    1 bardak su
Önce aynısefa bitkisinden 1-2 tutam alıp bir bardak suyla yavaşça kaynatıp ılımaya bırakıyosunuz. Avokadonun kabuğunu soyup iyice eziyosunuz.Ilınan aynısefa bitkisinin suyundan 1-2 kaşık alıp avokaonun içine döküp iyice karıştıryosunuz. İşte tarif bu kadar basit.




Benimkinin kıvamı pek olmadı sanki daha çok ezmem gerekiyodu heralde yüzüme yapışmak bilmedi zor tutturdum:) Yüzümden artanı da ellerime sürdüm:)

İşte alttaki resimde görünen gibi olacak kıvamı,yani ben hiiç tutturamamışım:) Bu maske ciltteki lekeleri,kırışıklıkları giderip cildi besliyormuş.Saraçoğlu programda maske öncesi ve maske sonrası resimlerinizi çekip karşılaştırma yapın dedi hatta:) Tabi haftada bi yapmak gerekiyor.Bide maskeyi sürmeden önce cildin iyice temizlenmesi gerekiyor.Makyaj filan asla olmayacak.




10 yorum:

  1. İğrenç gorunuyo bizim cimengöz seni o halde görse napardi çok nrak ediyorum:)

    YanıtlaSil
  2. cilt bakımı olunca bende merak edip fırsat bulursam deniyorum ama pratik olacak genelde yüzüme yoğurt sürüyorum vücuduma da türk kahvesi peelingi:)))) Yapıyorum dediysem senede 2-3 defa senin tarifide deniyeyim kolaymış
    aslında bunları yesek daha iyi sanki:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama ben çok seçiyorum hele avokado benim için yenecek gibi değil:) Aslında çook faydalı ama malesef midem almıyo:(

      Sil
  3. benimde listemde var bir kür yapmak lazım iyi hatırlattınız... çekilişim var bloguma beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Saraçoğlu o kadar övdü ki mutlaka yapmam lazım dedim yaptım bakalım haftada bir yapabilsem ama sanmıyorum:)

      Sil
  4. Ben izledm o programı.rondodan geçirmişlerdi yanılmıyorsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ezdiler diye hatırlıyorum ama ezmeyle olmuyo bidahakine ben de rondodan geçircem.

      Sil
  5. Ayrıcaaa avokado demir deposudur efenim. Şeklini rahime benzetirler ve bi çok kadın hastalığına şifadır.limon sıkıp salataya karıştırıp kolaaayca yenebilir. Bebişi olanlar için son not:meyvelerle karıştırıp püre yapın hüpletsin minikler.demir damlası filan kullanmaya hiiç gerek kalmaz.

    YanıtlaSil
  6. Evet bayanların mutlaka yemesi gerekiyomuş zetn kadın hastalıkları için.Salatya karıştırıp yiyebilir miyim bilmiyorum:)

    YanıtlaSil