11 Ağustos 2014 Pazartesi

KÖYDE TATİL:)

 Ben geldiiiim:) Çok ama çok hoşgeldim bence,çook da özlemişim canım blogcuğumu:) Postlar da birikti.Malum izinde köydeydim bloğuma hiç uğrayamadım,telefondan bloğa girmeyi sevmiyorum,tat vermiyo pek.Yorumları bugün görebildim biraz geç oldu ama kusura bakmayın şekerler:)
  İznimi bayram tatiliyle birleştirdim ve köye annemlere gittim.Malum fındık zamanı:) Çok yoğun geçti valla nasıl bitti on gün hiiiç anlamadım:) Fındık toplama işi bi hafta filan sürdü sonra da dinlendim.
  İlk günler çook sıcaktı,epey zorlandım.Sonra yağmur filan yağdı serinledik,rahatça topladık çok şükür:)
  Fındık tarlasına girmeden önce güneş kremi sürülür,çoraplar taytın üzerine geçirilir ve üzerine şalvar giyilir(keneye karşı önlem:),eldivenler takılır veee doğru tarlayaaaa:) Eldivensiz toplayınca eller çok yıpranıyo malum:)



fındık mevsimi

Fındık toplayanlar bilir,eskiden tenekelere ya da kovalara toplardık ama artık bu şekilde çadıra atıyoruz iki kat daha hızlı toplanıyo bu şekilde,test edilmiştir:) Fındıkçılara duyurulur:)
fındık tarlası

Bu sene Karadenizde hiiç fındık yokmuş, Marmaradan karşılanacak gibi görünüyo fındık ihtiyacı:) Bizim tarlanın durumu iyiydi çok şükür:) Çok pahalı olcakmış yaşadık desenize:)
yeşil fındık

Köyde kaldığım süre içinde tamamen doğal beslendim diyebilirm .Herşey anneciğimin bahçesinden,organik,misss gibi.Annemle babam kışın şehir merkezinde yazın da köyde yaşıyolar.Annem yazın bahçeye sebze eker,inek alır yoğurdunu peynirini yapar,kışın da satar ineği merkeze taşınırken.Bütün kışlık yiyeceğini kendi bahçesinde hazırlar.Çok hamarat hiç çekmemişim bu konuda ona:) Ben de kayınvalidem ve annemin verdikleriyle kış geçiriyorum,Kışlık hazırlama işi hiiiç bana göre değil:)
yeşil domates

Hele bu armutları yemeye doyamadım,hatta yanımda işe bile getirdim ımm nefis:)Dalından koparıp yemek bi başka:) Eskiden köy hayatından nefret ederken sanırım artık bi çiftlikte filan bile yaşayabilirim:) Tabi yardımcılarım olması şartıyla:)

armut


mısır

 Hele mısırların tadına doyum olmuyo,her sene kendi tohumlarını ekiyo hazır tohum almıyo.O kadar da lezzetli ki,Üstelik bunlar sobada piştiii:)
mısır

Vur dedik öldürmüş annem maşallah:) Biraz nane istedim,annem koca tepsi nane toplamış:) İki sene yeter heralde bana bu:) Tek tek ayıkladım şimdi kuruyo:) Aaaa ben de ev hanımı olmaya başladım iyice he baksanıza nane filan kurutmalar...:)

nane

Bunlar da günün ganimetleri,hepiciği bahçeden:) Yalnız ben sadece toplama kısmıyla ilgileniyorum o ayrı:)
organik meyve

Ahh annem ahh sen çiçek veriyosun ben öldürüyorum ne olacak benim halim:) Aloe Vera radyasyonun zararlı etkilerini engelliyo diye duymuştum.Annemde vardı bana da dikmiş sağolsun:) Yağmur altında kaldılar tabi çamur olmuş hep saksıcıklarım:) İş yerime götürcem inş. cam kenarına koycam umarım bunlar da ölmezzzz:(

aloe vera çiçeği

 Bu güzelim çiçekler de anneciğimin bahçesinden,kendisi tam bi çiçek hastası:)
yaz çiçekleri
 Evet nasıl sığdırdık bu kadar şeyi bagaja ben de bilmiyorum ama ayaklarımı koycak yer bile zor buldum yani o derece:) Annem ne var ne yok doldurmuş yine.Hepsi emek,hepsi mis,hepsi doğal.Güzel günlerde yemeyi nasip etsin Rabbim:) Herkese organik bi hayat diliyorum :) Postların devami gelecek:) Konuşcak çok şey var yahu:)
kışlıklar

6 yorum:

  1. Okurken kendimi buldum :) sanki kendim yazıyor gibi hissettim ..
    Güzel bir tatil olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Bende giresunluyum fındıklarımı görünce atladım hemen...Gözümün önüne geldi fındık toplayaşımız, armutlara asılıp yemem....Ne güzel memlekettir karadeniz, Annenin elleri dert görmesin..Herşeyi ekmiş valla... Mis gibi buram buram tazelik doğallık kokuyordur hepsi, Çiçeklere bayıldım....Siz anlatırken kendi annemi buldum satırlarda... Afiyetle tüketin hepsini...Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürleeer:)Evet yaa annem en iyisini yapıyo,keşke büyük şehirlerde de böyle imkanımız olsa,her taraf hormon yaa:( Neyse ki annemin ürünleri evlatlarına da yetiyo:)

      Sil
  3. Anneler başımızın tacı, Ana gibi yar olmaz demişler ve çok doğru söylemişler. Mevlam annemizin ve babamızın gölgesini başımızdan eksik etmesin. :))

    YanıtlaSil