25 Eylül 2014 Perşembe

HASAN BOĞULDU GÖLETİ-SÜTUVEN ŞELALESİ

Selaaamm ben geldiiim:)

İş yoğunluğu dolayısıyla biraz geç kaldım ama olsun:) Geçen hafta tatildeydim.Gözümü açıp kapayamadan geçti sanki yaaa.Sıcacık yerlerden sonra Ankara'nın buz gibi havasına alışmak zor oldu gerçekten:( Hatta bu postu da buz gibi ellerle yazıyorum klavye bile isyan edecek yakında:)
Neyse efendim tatil postunu bölüm bölüm yazıcam her gittiğimiz yeri bi posta sıkıştırmak olmaz dimi ama:)
Normalde biz Altınolukta kaldık ama havalar malum çok da sıcak olmadığı için denize giremedik bütün gün,ancak öğlen sıcağında giriyoduk:) Biz de sürekli gezdik. 
İlk gün önce Akçay sahiline gittik,biraz yürüdük,dondurma filan yedik gezdik.Küçük hediyelik eşya dükkanlarına baktık ki benim ennn sevdiğim şey:) Sonra da Kaz Dağlarının içinde bulunan Hasan Boğuldu  göletine gittik. Akçay-Altınoluk yolu üzerinde Zeytinli beldesinde bu gölet.Bu arada Kaz dağlarının havası müthiş zaten Altınoluk da Alplerden sonra dünyanın 2. en temiz havasına sahip olan yer Kaz Dağlarından dolayı.Yani bol bol temiz hava soluduk camlarımızı sonuna kadar açıp.Kaz Dağlarını klavuzsuz gezemiyorsunuz yani yalnız içeri giremezsiniz,80,00-tl karşılığında klavuzla dağları gezebiliyosunuz. Ama Hasan Boğuldu göleti bu kısım içerisinde değil.Buraya girebilmek için de 15,00-tl veriyorsunuz.Ama kesinlikle değer doğa müthiş tek kelimeyle.Zaten parasız girişi olan yerleri sevmiyorum,çok bakımsız ve pis oluyo.











 Derenin içerisinde bu şekilde banklar var suyun içerisinde yemek yiyebiliyosunuz yani.Ama suya ayağını dokundurabilmek ne mümkün.Ben iki saniye zor tuttum su resmen buzz:) O gün hava çok sıcak olduğu halde:) İnsanlar karpuz kavun filan atmış suya soğusun diye o kadar soğuktu yani:)




 Yol üzerinde bi teyzeden böğürtlen aldık,çookk severim doya doya yemek nasip oldu.Yol boyunca kocişe ayyy böğürtlenlere baakk diye diye bi hal olmuştum zaten.Hazır toplanmışı çıktı karşıma:)




 Bu gölete ulaşabilmek için baya bi yürüyüp kayalardan geçmeniz gerekiyor ama çok güzel bi manzara var tertemiz. Orda saatlerce oturabilirdim ama çok fazla vaktimiz yoktu akşam olmadan gezmek istedik her bölümü. Çokk fazla resim çektik ancak bu kadar eleyebildim:)




 Bu da göletin hikayesi merak edenler için,ne aşklar varmış be eskiden:)






 Burası da Sütuven Şelalesi ,seyretmek bile nasıl huzur veriyor insana..Alttaki resimler de şelalenin alt kısımları merdivenlerden inip dereye ulaşıyorsunuz.






Resimlerimizi hem makine,hem benim telefon hem de eşimin telefonuyla çektik:) Çok garanticiyim çookk:) Birindekiler kötüyse biri elbet iyi çeker, birindekiler yanlışlıkla silinse diğerindekiler kalır:)Neyse ki kocişin sesi çıkmadı üç ayrı makineyle çekim yapmaya.Bu da tatilin hürmetine heralde:)






6 yorum:

  1. Gölet nasılda güzel, Saatlerce bıkmadan gezerim buraları, O bögürtlenler en sevdiğimden ama ya:))Kombin de çok güzel:)))Çok güzel bir gezi olmuş,,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla öle yaa yok böyle bi güzellik ki resimlerde o kadar da belli değil o ağaçlar filan harikaydı.Aynen ben de bayılırım avuçlaya avuçlaya yedim valla böğürtlenleri:) Çok teşekkür ederim canm:)

      Sil
  2. Yazık olmuş hasanaaa.ben olsam kesin bi üçkğt yapardm söylemezdk kimseye nolcak:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya bütün suç Emine'de bence arkasına bile bakmamış baksana:)

      Sil
  3. merhaba blogunuzu iyiki kesfetmisim hikayeyi simdi sayenizde okudum filmi cekilmisti sanirim onuda izlemistim ama yer haikaten cok cok guzelmis guzel bir yayin ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil