Malzemeler:
1 su bardağı süt
yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 çorba kaşığı şeker
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Harcı:
Sucuk
Domates
2 yemek kaşığı su
Yarım kaşık salça
Maydanoz
1,5 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı: Sıcağa yakın süt,su ve sıvı yağ bir kaba alınır.Şeker,tuz ve un eklenmeye başlanır. Karıştırırken kuru maya da eklenip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur.Yoğrulan hamurun üzeri kapatılıp ılık bir ortamda mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamur fotoğraftaki gibi açılıp bardakla kesilir.Hamurun üzerine 2 kaşık su ile sulandırdığımız salça sürülür.Üzerine harcı eklenir,kenarlara yumurta sarısı sürülür.180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonraki halinin net fotosu yok ama çook lezzetli:) Hadi afiyet olsun şimdiden size:)
Not:Tarif Şükran Kaymak'tan alınmıştır.
hımm çok lezzetli görünüyor bende bu tarifle minik değil de büyük olarak yapıyorum sadece hamuruna biraz haşhaş tohumu ve sarımsak rendesi ekliyorum canım ellerine sağlık güzel bir iftar geçirmen dileğiyle....
YanıtlaSilBen de bidahakine haşhaş tohumu ve sarımsak ekliyim bakalım,denemeyi seviyorum:) Hayırlı iftarlar:)
SilOlsa de yesek:)
YanıtlaSilYaparız bi gün :)
SilHamurunu ben yoğurdum,açmasını annem yaptı,harcını ben..:))Harika oldu..:))
YanıtlaSilOh afiyet olsun bebişim elinize sağlık:)
Sil