Malzemeler
İrmikli muhallebi için
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 tepeli yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 Paket Burçak Bisküvü
- 1 su bardağı çilek püresi
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- İrmik, şeker, hindistan cevizi ve nişastayı tencereye alıp karıştırın.
- Sütü ekleyip çırpın ve ocağın altını yakın. Kaynayana kadar tel çırpıcıyla karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Son olarak vanilya ve tereyağını ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştırın.
- Suyla ıslattığınız küçük boy yuvarlak veya küçük dikdörtgen borcama dökün. Ben dikdörtgen ayarlı kalıba döktüm.
- Üzerine bisküvileri dizin.
- Çilek peltesi için: Çilek püresini, suyu, şekeri ve nişastayı küçük bir tencereye alıp karıştırın.
- Altını yakıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Sıcakken bisküvilerin üzerine dökün.
- Sos soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az 2 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder