2 Şubat 2015 Pazartesi

UMRE PROGRAMIMIZ

Merhabaaaa;
Uzun zamandır bloğuma yazmamamın nedeni başlıktan da anlaşılacağı üzere Umre'de olmamdı.Aslında şubat ayında gitmeyi planlamış olsak da son anda bazı değişiklikler oldu,hayırlısı böyleymiş dedik ve apar topar hazırlandık.Valize neler koymam gerektiği hakkında netten biraz araştırma yaptım ve tam ideal bir valiz hazırlamışım bunu gidince anladım:) Çok fazla eşyaya gerek olmuyor eşim ve ben bir bavula sığdık ilk defa:) Gidecek olanlar varsa tavsiyem yanlarına mutlaka şal almaları çünkü mescidin içerisinde klimalar sürekli çalışıyor ve hasta ediyor insanı.5 adet pamuklu ve ince tişört ince ve iç göstermeyen iki pantolon,iki ferace ve bol miktarda iç çamaşırı.Başörtüleri yumuşak ve pamuklu ,terliğinizi de ıslanınca koku yapmayan terliklerden seçerseniz çok rahat edersiniz. Orda ayakkabı giymek biraz zor oluyor.Tabi valiz bunlardan ibaret değil belki valize konacaklarla ilgili daha sonra ayrıntılı bir post hazırlarım.Şimdilik bu kadar.14 günlüğüne Diyanetle gittik ve çok memnun kaldık.Hocalarımız çok iyiydi sağolsunlar. Çok güzel rehberlik yaptılar.Allah gitmek isteyen herkese nasip etsin.Oralarda namaz kılmanın,dua etmenin hazzı bir başka,gidince anlıyor insan:) 

Burası Medine,Mescid-i Nebevi'nin bahçesi,kocaman şemsiyeler var açılıp kapanabilen.Güneşli havada açılıyor,Alman mühendisler tarafından tasarlanmış.Medine ocak ayında bayağı serin,sabah namazına montla gidilecek derecede soğuktu yani:) En soğuk olduğu dönem ocak ayıymış zaten.Biz gittikten bir kaç gün sonra hava ısınmaya başladı.




Burası mescidin içi,bayanlar bölümü,yer bulabilmek için en az bir saat önce gidiyorduk biz.Yer olmazsa bahçede de kılınabiliyor fakat namaz çıkışı çok kalabalık olduğu için hemen kalkmak zorunda kalıyorsunuz. O açıdan mescidin içinde kılmak daha rahat.










Burası da Yeşil Kubbe.Bu bölümün altında Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in kabri bulunuyor. Erkeklere devamlı açık fakat bayanlar belirli saatlerde girebiliyor.Çok fazla kalabalık oluyor bu yüzden.


ocak ayı umre


medine


ravza


Medine'den bu kadar,Mekkeyle devam edeceğiz postlara:)Dualarımızın kabul olması dileğiyle..

12 yorum:

  1. Allah kabul etsin, Rabbim bizlere de nasip eder inşallah...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelmiş maşallah :) Allah kabul etsin ben de istiyorum çok gidip görmek, inşallah isteyen herkese nasip olur :)
    sevgiler, bloguma da beklerim tatlım www.lifeofyasmina.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnş. nasip olur size de de:) Ben zaten takipteyim:):) sevgiler kocaman...

      Sil
  3. Allah kabul etsin,Rabbim bizlere de nasip eder inşallah...

    YanıtlaSil
  4. Allah kabul etsin Haccıda nasip etsin, ne güzel gidip ziyaret etmişiniz ,Allah bizlerede nasp eder inşallah

    YanıtlaSil